Pozitivna 4

 

Pozitivna Crna Gora je partija lijevog centra, osnovana 26. maja 2012. godine. Misija Pozitivne je da odgovori izazovu izgradnje demokratske, građanske i napredne države.

Svjesni činjenice da jedino znanjem, radom, hrabrošću i jasnom vizijom razvoja možemo povratiti zapostavljene vrijednosti pojedinaca i društva, kao i mjesto u porodici evropskih naroda koje nam pripada, naše djelovanje je usmjereno ka stvaranju pretpostavki koje su nužne da bi se jedno društvo dinamično razvijalo.

Pozitivna Crna Gora se snažno zalaže za ostvarenje ideje društva jednakih šansi.

Uvjereni da se svaki čovjek rađa slobodan, privrženi ideji nepovredivosti života i imovine, posvećeni civilizacijskom i ekonomskom oporavku društva, odlučili smo se da osnujemo političku partiju Pozitivna Crna Gora. Misija naše partije je da odgovori izazovu izgradnje demokratske, građanske i napredne države.

Crna Gora raspolaže solidnim prirodnim resursima i društvenim uslovima za pokretanje dinamičnog razvoja i kvalitetnog života njenih stanovnika/ca. Međutim, u vrtlogu nedovoljno odgovorne politike, nepripremljenosti društva za povratak u kapitalizam i izgradnju odgovorne demokratije, odsustvom ozbiljne državne strategije razvoja i stihijskim reagovanjem na goruće probleme, naša država je za samo nekoliko godina zapala u stagnaciju i zaostajanje, sa izgledom da takvo stanje potraje dugo ili da se čak doživi kao jedina moguća realnost.

Svjesni činjenice da jedino znanjem, radom, hrabrošću i jasnom vizijom razvoja možemo povratiti zapostavljene vrijednosti pojedinaca i društva , kao i mjesto u porodici evropskih naroda koje nam pripada, naše djelovanje je usmjereno ka stvaranju pretpostavki koje su nužne da bi se jedno društvo dinamično razvijalo.

Pozitivna Crna Gora će u tom smislu ponuditi nove ljude, nove ideje i novu energiju.

Pozitivna Crna Gora želi da radnici, preduzetnici i poljoprivrednici u njoj prepoznaju brižnog zaštitnika. Afirmisaćemo politiku koja neće sputavati i zloupotrebljavati studentsku avangardnost, radničku solidarnost, akademsku mudrost i stvaralačke potencijale. Vodićemo politiku koja će, umjesto decenijskih zloupotreba u političke svrhe, vjerska i religijska prava i slobode cijeniti i čuvati kao duhovno bogatstvo pojedinca. Naša politika će snažno nastojati da kulturu oslobodi od nekulture.

Pozitivna Crna Gora će njegovati prepoznatljivu politiku istrajne borbe za socijalnu pravdu i ravnopravnost djece, omladine, zaposlenih, penzionera i ostalih kategorija stanovništva. Evropske i evroatlanske integracije treba da doprinesu ostvarivanju najvišeg stepena slobode u svim sferama društva. Vjerujemo u građansku i demokratski uređenu Crnu Goru kao najveću vrijednost svih njenih građanki i građana.

Stoga kažemo: DA životu, DA tolerantnom i naprednom društvu, DA Crnoj Gori, DA boljoj budućnosti, DA Pozitivnoj Crnoj Gori.

Na parlamentarnim izborima održanim u oktobru 2012 godine, Pozitivna je postala parlamentarna partija, osvojivši 8,4% . Sa ukupno osvojenih 29.881 glasova, Pozitivna je obezbijedila 7 mandata u Skupštini Crne Gore na svojim prvim izborima.

самый дорогой

statut stranke i program stranke


Program Stranke

  Da bi se trasirao put slobodnom i razvijenom društvu, mora se str...

Program Stranke

STATUT STRANKE

    Ovim Statutom Pozitivna Crna Gora uređuje i utvrđuje: svoj naz...

STATUT STRANKE

© Copyright 2015 pozitivnacrnagora.me